Bierton

Niet onder
Niet onder

Terug gaan, naar toen, het wordt met de dag moeilijker, het word moeilijker de woorden te vinden, op te graven, uit het verleden, het verleden, wat bestaat uit pijn, terwijl jullie, die dit niet hadden of hebben gehad, jullie groeide op, onbevreest, zonder kommer, in de tuin, misschien een komkommer of augurk, gekruist met een tomaat om de kleur tegeven,aan de vorm van het lijden, van uit, dit witte onschuldige leven, waar in geluiden, klinken als een piano, of een leeg, conserveblik aangebonden, aan een fiets, daar tussen een draad, hobbelend, over de keien, over de klinkers, van de straat, wat je, liet denken, wat gevoelens bracht, dat je dacht dat je alles beheerste, dat je meester was van het al, dat de wereld zou luisteren, naar al je gebral, tot jou ouder werd en merkte, dat het een ijledroom was, die je na streefde, nog veel minder, als mijn droom, die bleek nog veel erger tewezen, meer als een natte droom en daar zijn we, alle bedrogen, zonder het te willen, zonder opzet, zonder bedoeling, als de bedoeling lag, in de wens, erkent tewezen, geliefd, of bekend, dan wel, beroemt, beschreven, bejubelt of op tv, in de roddel bladen, waar men zoveel roddelt, dat men struikelt over de woorden, van lucht, van wat had kunnen gezegt zijn, wezen of niet!, of wel? en dat is de vraag en nooit het antwoord, want, die bestaat niet, die word geblazen als een zwembad en loopt net zo snel leeg als er een gat in ontstaat en dat maakt niet uit, door wie of wat, als het gat er maar is en nu doel ik niet op die kont en nog op die bruine vinger en die stront, die daar weer uit kan komen, was het niet dat ik al was geweest, zo dat je met je neus onder die kont zat en keek naar, het totale niets, want, het was al weg, het was al heen, nog voor je kon kijken, nog voor ik kon schijten, die grote hoop, dat is die, zelfde hoop, ontbreekt nog de vliegen en die heb ik gezien, vandaag, zwermen, horde, god wat een geluid, een zwerm, zo zwart, daar was mijn drol niets bij, nog mijn gat, nog de drol, die daaraan ontsnapte, nog de nonsens die ik bespreek, die ik beschrijf, om tebeschijven de nonsens, van wat ik gezien heb vandaag;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s