Geen bel, nog geluid, dus niets gehoort

Kan ik er wat aan doen?
Kan ik er wat aan doen?

Dat was de enige weg, dat was de enige weg, om jou tezien, die ik heb moeten missen, waar van ik alleen nog weet, jou hand, die me vast hield in die VW kever achter op de achterbank, terwijl vader reed, ons beloofde, weet ik wat en wij geloofde, wat waren we kinds, wat hadden we vertouwen in iets wat niet te vertouwen was, wij bijde hebben geleden, wij bijden hebben moeten wachten, was er nog een ijle hoop, die vervaagde, niet door ons, maar door overheden, die langs elkaar heen werkte, waar de wens al was geboren en dit laaste, is waar, wij wenste je, ons in ons midden, ook al weet ik niet hoe het is, om echt met je zusje te zijn met haar je leven delen, toen op die dag, je brief met die foto van jouw, van zo ver, ik keek naar je foto en dacht is dat mijn zusje? zo anders als ik dacht, dat je, er uit moest zien, daar kon jij niets voor, dat was het verschil, tussen Nederland en de USA, maar toen ik wist dat je kwam, ik me, op mijn paas best had op gemaakt, was het, treffen, of je nooit weg was geweest, als of wij altijd zamen waren gebleven, je kwam met je man en natuurlijk wilde ik je weer zien, natuurlijk, zou ik smokkelen, natuurlijk wilde ik alles doen om je te blijven zien, om in te halen wat we verloren hadden, tot ik in het web verstrikt raakte en ik je slechts van uit de mist kon waarnemen, het is als of we nieuwe kansen kregen, als of het zo moest wezen, we vonden elkaar weer en weer en weer en nu spoedig, zijn we zamen, dan wil ik je hand nog een keer vast houden, omdat ik weet, dat het misschien de laaste keer zal wezen, zo als het lot? mijn klote, de mens, ons heeft aan gedaan.

Wij bijde weten, wat het is, wij bijden weten als geen ander en doorom; dat we geven onze kinderen, wat we zelf moeten missen, hebben moeten ontbeert, als ik je zie, al ben je ouder, ik ben je grote broer en er is er maar een,dat ben jij, waar ik van hou, zo lang als ik mag leven.

Een gedachte over “Geen bel, nog geluid, dus niets gehoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s