Tralala etc

De Stier en het doek
De Stier en het doek

Na mijn op gedrongen, rust door Cornelia, die in debatte ging met ferry, FB vrienden van me, zijn mijn ontkrulde vingers, weer aan het bewegen, dat is ook het enige, mijn geest laat zich niet zien, mijn dochter vreet chips en heb haar vertelt, als goed vader dat ze uit moet kijken voor kwabbels, die je daar van kan krijgen, ze eet gewoon door, wat wil je, daar aan tegen houden, zal ze later in en wolk lopen, met zwarte draden en zweet, om het , er weer af tekrijgen, wie ben ik om dat tegen tehouden, brengt me op het geheel, van! dat als je reist, ineen ik niet alleen in die auto zit, ik bestuur een bus!, want dat stuk, wat ik daar schreef, haalde de top, iedereen wou met mee, waarschijnlijk niet voor die begravenis, maar voor de wijn, eten, wittebonen met daarin kwartel en wortel en nog veel meer, daar zakte de bus, als het waren door zijn veren, moest ik afremmen, terwijl ik de bergen afdwaalde op dat ik niet in zee terecht kwam, waar we zo wiezo niet wezen moesten, als of al deze mensen onder die sinnasappelboom wilde staan, met mij, op dat er iets in hun oog zou vallen, wat niet een fijn is, dat ze die oude vrouwen zouden kussen, dat mooie mens! in de winkel, met een bar, waar ze zouden willen zien, hoe ik haar kuste zonder einde! en wie rijd die bus dan terug??ik denk dat het in de gene van de Hollanders zit,willen zie die kus, misschien wel invriezen, foto,s maken zodat het voor eeuwig vast staat, tot een overstroming of bom, het weg vaagt, om voor later te bewaren, echt Hollands, ik en de Portugesen zouden het gelijk,op eten, wat op eten, was even de draad kwijt, samen met die mensen in de bus, dan zou die kleine schuur, met die wijnboer, overvol zijn, zodat die boer niet een kans had van zijn wijnfust, af testappen, terwijl ik hem een hand rijkte om te helpen, voordat die op zijn neus zou vallen, nog erger!, ergens onder hem, moest ik een vijf lieter fles weg zetten, die in de weg stond, dan was deze wijnboer, in onze armen gesprogen, schijt aan de scheet als die maar hart geet! dan was er misschien! geen wijn overgebleven, die ik nu drink, dan was alles opgekocht, dan was die binnen, of buiten, dat weet ik niet, ik kan geen koffi dik kijken, maar kan me niet los maken van de gedachte, dat als je onder weg bent, je nooit eens gezellig, alleen kunt zijn, dat er wel altijd mensen zijn die mee moeten, misschien moet ik wel een bus, onderneming starten, met grote aanplakpoosters of via FB, reis Portugal, als slogan op zijn best, dan liep dat dorp op nieuw uit, want de geruchten dat er Hollanders kwamen,! niet voor de begraafnis, maar voor, weet ik wat, dat zou een groot verschil maken, dan weren al die mensen in de bus in wijn kelders of schuren getrokken, ze zouden de bus terug missen, ze zouden in de stank van de scheten blijven hangen en die arme ezel die er misschien  heeft kunnen verstoppen werd ook nog op gegeten, dat betekend dat ik minder lol zou hebben, ik zou geen gesprekken aan kunnen gaan, want ieder zat met zijn gekwebbel er tussen, dus dat leek me geen goed idee! maar ja als we dan toch in die bus zitten, laten we dan genieten van die kleuren en die zijn mooi! als je honderd tachtig kilometer naar beneden donderd, natuurlijk ben je blij dat je het overleeft hebt en dat zo,n klein dorpje, wat je dan met open armen ontvangt, je te eten geeft, zo van die arme stakker, die arme Hollanders, de kaas, zal wel op zijn, daarom komen ze hier alles op eten en zuipen, als of Heineken droog is gaan staan, of daar in Amsterdam de pleuris is uit gebroken, of alle toeristen, Heineken leeg hebben gedronken, zo dat er geen bezoek meer kon plaats vinden, grachten leeg, hotels leeg, ik moet janken! effijn, het zijn die Portugesen maar hebben jaren van ons geplukt??? je bedoelt! gewerkt, dat  werk wat wij niet meer wilde doen! natuurlijk willen die Spanjaarden niet meer werken, je koffie inschenken ,als je heel vroeg, of laat met je bus, auto, ezel voor bij komt! die mensen zijn zo moe, moe van het werken, dat ze denken, laat mij even slapen, laat me even bij komen, gun mij mijn rust, wat moeten we met die bus van die gek?van mensen die aangesloten zijn, waar van de bestuuder soms naar Mars gaat? die wil niemand toch kennen, dus als ik straks naar Nederland kom, zie ik iedereen weg draaien, daar heb je hem weer? gelukkig ben ik Indo, dus dat deert me niet, ik heb voor ergere dingen gestaan, ik wist zelfs niet eens dat ik bestond, laat staan dat er was, wat ik wel weet is, dat ik in Portugal was, das zeker, ik hoop dat u een fijne rit hebt gehad?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s