Een Zak

Het schilderij voor de Consul
Het schilderij voor de Consul

Het waait buiten, we wiebelen een beetje, zo als een strohalm in de wind, als een beetje Indo word je daar niet bang van, dan ga je weer denken aan toen, over de hele wereld de beurzen ik storte, de banken het geld weg haalde, zo dat er voor ons, niet veel overbleef, begonnen mensen ineens! schuldigen te zoeken, van wie heeft dat gedaan!, wie is de oorzaak van dit alles!, dat zijn mensen die mijn stukje niet goed hebben gelezen, de hetro verdacht de homo en de bi, de bi de hetro en de homo,en de homo net zo, zo gingen mensen omdat er dan toch iemand de schuld moest krijgen, het zoeken bij kinderen van andere rassen, van een ander geloof, het trieste is dat ze dat ook nog geloven, terwijl ze tegen geloven zijn?nu geloof ik al jaren niet meer, nog in sprookje, wel leuk om telezen, daar houd het wel bij op, wel geloof ik dat mijn vrouw om me geeft, maar zeker weten doe ik dat niet, dus laat ik dat maar zitten en neem voor wat het is en alles, is dan mee genomen, beter als alleen, dan zijn er mensen die dan het recht nemen andere mensen in elkaar teslaan, hoe durven ze dat?, wie zijn zij dan wel niet?een beter ras?een uber ras, verheven door God zelf?nou die bestaat niet en als die wel bestond, dan zou die, dit soort gedachten zeker afkeuren, dan zou die zeggen! voor die gedachten ontstaat, in je opwelt, kijk eerst een naar boeken of films over Hitler en als je die waanzin, niet kan zien of begrijpen, zul je bij je zelf,hulp moeten zoeken, dan moet je hulp vragen, want dat is het fijne van deze tijd waarin we leven, je kunt hulp vragen en!!! dat je, die dan ook krijgt, er zijn mensen die hun tijd, opwillen offeren en de tijd nemen, naar al dat stomme geklets en die gedachtens, hoe kwamen ze daar in de eerste plaats?welke slang heeft je aan gekeken? en dat als je dan je best doet, natuurlijk kan zo iets niet in een dag? niet dat je zegt doe mij een frietje majo?en voor je het weet, krijg je die in je handen gedrukt, nee daar voor moet je zweten, je gaat trillen, beven, geen wonder met zulke gedachten, ik beef al, als ik het hoor, ik tril al op mijn zevenmijls laarzen en tril, zoals mijn mobielhome in de wind te keer gaat, wat wel, het fijne is! dat als je dan eindelijk door de bomen het einde van het bos ziet, dat noemen ze de bosrand, dan kom je op een vlakte uit, daar staan bloemen en rond die bloemen zijn beestjes, vlinders, geuren, lente of zomer, soms winter, je leert genieten, je kunt het leven weer aan, je word verdraagzaam, in eens, is die verkramte houding van vroeger weg, uit je mond ontsnappen, lieve woorden, misschien wat ontwennig in het begin, maar naar mate je dat vaker doet, word het een met jou en zo gek, je merkt dat je niet alleen bent! dat iedereen om je heen, behoefte heeft om begrepen teworden en van gehouden teworden en misschien richt je zelf wel een praat groep op, met het geen je geleerd hebt en ervaren en draag je bij aan een betere wereld, waar we echt allemaal op hopen, waar mijn armen, niet lang genoeg voor kunnen zijn omdat te mogen omhelsen, wat, ik zou willen kussen, zonder ooit op te hoeven houd, waar ik een stoel neer zet,voor je en zeg, drink een glaasje met me mee en als je thee liever hebt, wat let me, laat je hart spreken, dat wat je al zo lang kwijt was, door dat je misschien thuis een pak slaag kreeg, net als ik van de trap af ging, maar anders, ieder geval niet vrijwillig, nog niet gesproken over kasten van binnen en in andere gevallen nog erger, dat je snapt dat ouders die je op voeden, ook hun beperkingen hebben, soms, daar ook niets aan konden doen, maar dat jij net als wij! uniek bent en dat het goede in de mens bestaat, mijn adoptie vader had een spreuk, die die weer, van zijn vader had, verbeter de wereld, begin bij je zelf, zo gek? hij had gelijk, daar is waar ik hem altijd dankbaar voor ben geweest , dat hij dat met me wilde delen, want hij had ook niets kunnen zeggen, indat geval, was ik nooit gaan schrijven, dan had ik het ook, onnodig gevonden achter deze pc tezitten, terwijl mijn geest het toch al niet best heeft, vrijheid van denken en spreken, houd niet in dat, we anderen als oorzaak aan moeten gaan wijzen, als zondaarts, als schuldigen van het alles om ons heen, er zijn en blijven mensen om ons heen die er een plezier in scheppen ons te laten geloven, wat er niet is, was het abstrackt?? nee dat is vast beraden wel over dachte, winstbejacht, dus gewoon geklets in de ruimte, de Romijnen hebben Christus aan het kruis geslagen en in Rome, hebben ze het Vaticaan neer gezet, als herdenking aan die misdaad, die gepleegt is en daar komen mensen van heiden en ver naar toe, het schijnt dat zelfs het Vaticaan niet een weet hoeveel geld ze nu werkelijk hebben, dan kunnen ze dat dus gewoon terug geven, aan al die mensen waar ze het vandaan haalden, die toch al wijnig bezaten, zodat die mensen een feestje konden bouwen, plezier hebben en niet steeds, naar boven hoeven tekijken of de hemel naar beneden stort, neem een hond, poes, vriend of vriendin of alleen, wat maakt het uit, als je maar geen nonsens uitkraamt, die verschilt van mijn nonsens, mijn nonsens bestaat uit de draak spelen met me zelf, zonder andere mensen tebeledigen, dit zeker zonder opzet, dus! geef de moed niet op, vraag hulp, ik heb dat jaren geleden ook gedaan en vertel je uit ervaring, dat ik! daar nooit spijt, van heb gehad een nieuwe wereld ging voor mij open, is het zo raar dat je kunt voelen en zeggen ik ben blij? ik ben blij met iedereen?en als! je dat niet bevalt, donder dan op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s