De bel gaat

felix 037

De bus is vol!! dat jullie het weten, we puilen uit, heb van verschillende landen verzoeken had, alles moeten wijgeren, kost me handevol geld, daar ging het niet om, vol is vol en op, is op, ik zat te overwegen alleen Indo,s toe te laten, toen overwogen, iedereen in die bus te proppen, maakt niet uit wat of wie je bent, als je maar wel tof bent en dat? zie ik in een oog opslag, daar voor heb, ik bij mijn geboorte een derde oog, midden op mijn kop gekregen, die soms de overhand wil nemen, een beetje baas wil spelen over die twee balogen daar opzij onder geplaatst? als het even zo door gaat, word ik geleeft door mijn geest en mijn derde oog, het moet toch niet te gek worden? wat wel weer een voordeel heeft als ik de bus bestuur, twee ogen op de weg en een die alles in de gaten houd. voor de mensen die niet mee kunnen schrijf ik dit verhaal, al kreeg ik van Bart een FB vriend te horen dat hij mijn schrijven soms wel twee keer moest lezen, nou Bart dat komt goed uit, anders was er niets aan geweest, dan lees je en denk je ik snap het, pc dicht en slapen gaan, maar zo werkt dat niet, daar aan herken ik mensen zo als jij, die zeggen? wat vertelt je me nou? wat staat daar? moet ik mijn bril schoon maken of zo, nee Bart dat hoeft niet, je leest gewoon een paar keer die rommel van me en wat ik vaak doe, ik gooi al die letters door elkaar en gooi ze met een smak op tafel en lees dan wat ik geschreven heb, das makkelijker voor me, je, ziet ook dat ik soms even de weg kwijt ben, dat komt om dat zo,n letter hem probeert teknijpen, smeren, gelukkig is de tafel niet groot, dus pak hem bij zijn nekvel en terug op zijn plaats of zin of regel.eergisteren heb ik kunnen zien, dat er mensen aan het nadenken zijn over wat ik schrijf en dat is goed! daar ben ik blij om, dan is er hoop, voor dat ik met die bus vertrek en wat en waar ik naar toe ga? met die bende?sorry mensen, Utrecht, Amsterdam? dit laaste lijkt me niet zo,n goed idee, want er zaten nog al wat Amsterdammers in de bus, dus het zal wel Den bosch worden, misschien afzakken naar de buren, daar, dan door de Ardennen, kunnen we nog net even zien, waar die Amerikanen afgeslacht werden, leuk voor foto,s om aan je klein kinderen te laten zien, denk dat je met die foto,s eerder naar Duitsland moet, op de Duitse scholen, zo van dit was een van jullie laaste gemene zet! gelukkig!is het allemaal maar een grapje, want er zit helemaal niemand in die bus, ik heb niet eens een bus, ik heb schoenen, die ik om geruilt heb voor een TGV, ja dat is wel waar! dus jullie kunnen nu kaartjes kopen voor die TGV, kan iedereen mee, plaats genoeg en die TGV gaat van Groningen, Amsterdam, Utrecht, Limburg en daar moeten we heen, want de trein heeft vaart nodig om af te zakken naar het zuiden en moet zo,n vaart hebben dat we de Alpen of Pireenen of zo over kunnen komen, daarna gaat het allemaal van zelf en ik heb al bericht gehad van uit Portugal, dat al die boeren daar en die oudewijven op de traktors helpen, ons op gang te laten komen voor die klim van hondertachtig kilometer, das aardig he? ik vind van wel? dat ze dat zomaar gratis doen? dat zou in Nederland handenvol geld kosten, ja met een staking of optocht oude modellen, misschien, die kwam ik ooit tegen in Nijmegen, die waren van de Goffert naar weet ik waar gegaan, kwam ze op de waal brug tegen, ik kwam net van Arnhem en ik ben gek op oude tracktors, jammer had ze wel beter willen bekijken!maar als je in een auto zit, gaat dat moeilijk, ja ik heb een auto moeten kopen, van ellende, mijn schoenen waren versleten, ik naar de winkel! blijkt die winkel niet meer te bestaan! nou daar sta je dan, loop de toko binnen, want dat hadden ze van mijn schoenenzaak gemaakt, deed gelijk wat boodschappen, ja als je er toch bent, legt de vriendelijke verkoper me uit, dat die modellen van mij niet eens meer bestonden, niet eens meer te koop waren, wel met van die autobanden er onder, want ze moesten van de oude autobanden af, ja toen ben ik maar niet verder gaan zoeken en heb een auto gekocht, niet te groot, maar wel sterk,  goed hij zuipt iets minder als ik, dus de koop was snel beklonken, nou met die auto reed ik over de Waalbrug en zag dat allemaal voor bij komen, ik richting Berg en dal, herkende allemaal huizen en straten, waar ik als kleine jongen kattekwaat had uit gehaald of gewoon, naar mijn werk? toen ik nog werk had of school of weet ik wat, verlieft, verlooft, ja vaak verlieft, maar nooit voor lang, daar kon mijn brein en mijn oog niet tegen, die waren op een of andere manier, jaloers, denk ik? en vergeet mijn schoenen niet, die ik nu dan ook niet meer draag, dat oog heb ik er uit laten halen, in het radboutziekenhuis, daar hebben ze wel meer weg gehaald, maar dat vertel ik een andere keer, nu ik er zo over na denk, toch wel triest? vind u niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s