Er is een slang onder ons

felix 044

Het verhaal, van de slangen, heeft verschillende gezichten, ook wel, bekent uit boeken en afbeeldingen, het heeft, me persoonlijk, twee ribben gekost, net als, met mij, alle mannen op deze aarde, waarop we normaal, gesproken, in harmonie, leven, deze slang, net niet, als dier, reptiel, op zich, van huis uit, een aardig wezen, zelfs niet uit, op overtollige buit, slechts als het honger heeft, de drang om in leven te blijven, of drinkt, zodat hij niet uitdroogt, zijn vitamine vergaart, zo dat hij, in staat is, zijn huid, teverwisselen, de kracht, te vinden om te ontsnappen, aan vijanden, die rond vliegen, of rondrijden, of gewoon, uit plezier,om iets dood te maken, om het doden, het zelf!
Was het niet, de ochtent glorie, die redding bracht in de vorm van, vocht, condens, hei, zo dat zijn lichaam, soepel en geruisloos, door het gras kon glijden, op weg, zoekende, naar een steen, omdaar daar, de hele ochtent in de zon, tebakken, zo dat zijn spieren, soepel werden, om verder tegaan, in het overleven, zo als ik, mijn voeten, beweeg, om verder tegaan, naar waar, je instinkt, je brengt, Dat is iets, waar je niet, aan kunt ontkomen, het lot!, het lot van een slang, je hebt ook, water slangen? die daar anders over denken, die denken alleen, aan: zwemmen en hoe vang ik een visje, er zijn ook slangen, op de wereld, in allerlij, rare vormen en vreemde, gezichten, zij kunnen sissen, altijd maar, praten met, een gespleten tong, maar uiterlijk, niets van die echte, slang gemeen hebben, ze sissen, dat is waar, maar let op???sluit je oren, sluit je oren, luister niet, naar: die verlokkende woorde, luister niet naar dat gesis, laat je niet verleiden, kijk niet in de ogen, die je ogen, uit de kassen laten draaien, zodat je ,je eigen ogen niet meer kunt vinden en als je geluk hebt, blijft het wit! er van, plakken, aan je oogkassen, zo niet! ben? je, die ook, kwijt, oogen en oogkas in een, dit is, wel de ergste senario die je overkomen, kunt, werd jij! niet getroffen, door die hypnose, die in je hersens duikt, die je laat vergeten, wie je bent, die andere, de schuld, wil geven, die geen oplossing bieden kan , die alleen, zwepen, opzwepen, tot dat je zelfs, geen huid meer over, hebt, tot je naakt staat, in een stadium, waar van je, de naam aap, niet eens waardig bent, je bent verandert, in een herzen loos dier, en zelfs dat is nog te mooi, om waar te zijn, die ogen, die draaien, verdraaien, die zwepen, liefst met muziek, als het kan met camara, een flits, kranten, omdat het de, zogenaamde, waarheid, zou zijn, dit IS, heeft niets te maken met het IS, het is de hypnose, van de slang, zo als, mijn schoenen!!! ga weg!! ver weg!!verweg van hier, liefst meteen, leeg je hooft, schud, het, uit, laat niets, achter blijven, hol het uit, schraap het uit, tot het bod en zie, dat je, je, ogen terug vind, daar waar je geluk lag, daar ergens om je heen, niet zo, ver hier vandaan, je gezin, je buur, misschien in een andere stad, dorp of gehugt, misschien moet je wel reizen, met taxie of bus, als of het water, geen weg was, ben dat!!, wat we allemaal zijn, met al ons gebreken, met al ons, niet volmaakt zijn, laat de slang mij niet vertellen, laat me niet geloven, dat iedereen zo IS, natuurlijk, weet, ik dat het, er IS, dat het bestaat, maar kweek, geen hetze, geen schimbeelden, die we uit de duisternis kennen, waar angsten geboren werden, waar we zamen hokken en elkaar nog banger proberen te maken, dan nodig IS, was die slang, nou werkelijk zo groot? in ons land, dat wij niet in staat zijn, deze te bedwingen? Moeten wij geloven, dat, daar, waar; wij van komen, hebben mee gemaakt, waar we uit lijven, hebben ondervonden, waar onze ouders, voorouders, onder geleden hebben en nog, steeds, dan heb ik een zak en een drie vork, pak die slang, doe hem in die zak, doe er mee, wat je wilt, maar laat hem, ons, niet opruien tegen elkaar, het IS kunnen we wel aan, maar een volk, dat op geruijt word, tegen elkaar, heeft geen kans, van slagen en als de slang, zo slim, is, als een slang eigen, dan kruipt hij terug, dan verwisselt, hij zijn huid en krijgt een nieuw leven, een nieuwe kans, verlos, ons van die valse bezwering, verlost ons van de last, die we toch, al moeten dagen, als gemeenschap, waarin, we opzoek zijn, naar oplossingen en geen hetze, die slang!!!, ben ik niet kwaat gestemt, in tegendeel, ik wil de slang, de hand reiken, met ogen aan kijken en zeggen waarvoor!
Juist in deze moeilijke tijd, moeten we gezamenlijk, de schouders, in,onder elkaar duwen, zonder verwikkeld te raken, in elkaars armen, op dat, de weg vrij is, zodat, we weer, opgelucht kunnen ademen, kunnen zeggen, we hebben een slang getemt, we hebben een slang, in leven gehouden en de slang sist!!!! diep in zijn hart, denkt de slang, je ergens gelijk; wat ben ik blij, dat ik weer kan genieten van de zon op mijn steen, zie, hoe veel stemmen je berijkt, hoe je straalt en je blonde nep haren, worden, je vergeven, je eidelheid, die niets weg heeft, van mij, zo als ik geboren ben, met mijn gebreken, maar niet, die valse beloftes, die me, aan de blanda doet herrinneren, van wel ooit???Wil jij, de geschiendenis in gaan, als, diegenen, waarvoor ons lijden, voor niets zou zijn geweest, waar in ik terug geworpen word in mijn, mistige wereld, waar ik, net als mijn, medelanders, ooit eens gekomen ben, van ver, nooit gevraagt, me, daar zelf heb, laten geboren, kijk in je hart en spreek dan tegen mij, laat je ogen, kruisen, de mijnen en als je dan de pijn nog niet gezien hebt, dan hoop ik dat, de dag komt, dat je het zelfde lot onder gaat, als zij, die hun oogwit kwijt waren, hun ogen verdraaiende in hun kassen, verdoemd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s