Binne of buiten?

photo paddestoelen 010

Niet dat de foto, iets heeft temaken met het verhaal wat ik schrijf? had ik niet even stiekum de gedachten was het niet beter dar de Duitsers dat vliegtuig hadden moeten bouwen! in plaats de fransen? maar dan herriner ik een vriend en die kocht een VW bus en die heeft ook allemaal gebreken, dus daar zit het hem dan niet in, buiten regent het, ik zit gelukkig droog, de kippen kunnen het bekijken, gewoon op rantsoen, dat moet ik soms ook, als het geld op is of als ik telui ben naar de winkel tegaan, dat weerhoud ze er van dikke konten tekrijgen; eet de laaste kwartel op, alleen ontbreekt het brood, maar als Indo, pas je je aan en doet het zonder, mijn hond denkt daar anders over. maar mijn hond, dat valt me op, die vreet van alles, wat eigenlijk voor de poezen bestemt is, misschien moet ik wel naar de psy met haar, want niet alleen denkt ze dat de kater Remond haar baby is, ze eet kattenvoeren al miauwt ze net nog niet waarmee de wonderen de wereld niet uit zijn. nadat ik even naar de wc geweest ben, wat fijn is, denk ik al lopende Zou de Koning mij een goude vulpen schenken??omdat ik met pensioen ga? omdat ik in mijn bestaan, andere werk bezorgt heb, daar zij anders werkeloos, thuis zouden zitten zo als ik? dat die niets hadden om over teklagen, van hij wel en ik niet? zou de koning nog wel goude pennen hebben, in deze toch wel rotte tijd? zou hij bij zijn kwartel een sneetje brood hebben?? ik hoop van wel, want anders zag hij er net zo uit als ik, dan kwam die niet boven de zestig kilo en aan mijn lengte mag ik er vijfenzeventig wegen, hoe lang is onze koning? ik heb nooit de eer gehad hem te mogen ontmoeten, wel zijn moeder, oke vier passen in Amsterdam op het Rokkin, van TV en bladen, zo als ik uit die pladen veel mensen ken, denk te kennen, wat jammer dat mijn tel machiene met de overstroming de geest begeven heeft, dan zou ik kunnen tellen van hoeveel mensen ik wel ontmoet heb, als die computer niet door slaat, zo als die deed toen die een week in het water lag, had die ook maar moeten leren zemmen, zijn eigenschult, dikke bult. Waar ik zon zin in he? das gek en zeker voor een Indo, nassie of een loempia, sate en sambal bij, dat konijn dat trekt me helemaal niet zo aan, het is of mijn maagspieren dicht gekrepen zijn en dat ik me zelf wil wijs maken dat als ik maar ander eten op noem wel zin krijg, die vijflieter kan, word steeds lichter, buiten niet, het regent nog steeds en alles slaapt weer om me heen, behalve mijn vrouw, die is de hort op en ik ben blij, kun je voorstellen, geen gezeur aan je hooft, kan gewoon me zelf wezen, lekker gek, samen met mijn geest, dan lig ik gelijk terollenbollen en denk ik aan oliebollen, die uit Friesland waren niet slecht, ik heb daar vrienden wonen en die laten me dan alles zien, das leuk, zo ook een oliebollenkraam en mijn vrouw en kind vinden dat ook lekker, dan ben ik gelukkig, want de rest van het Nederlandse eten vinden ze minder, alleen mijn lieve kleine meid, eet samen met mij, haring, frikandel, kroket en smorgens sneetjes brood met dat voor Franse begrippen,zuinige beleg, zulke kleine dunnen plakjes snijden, is net zo moeilijk als het uitspreken van zevenschuinesneetjes voor een Fanse vrouw, daar haken ze dan af, dan doet ze net als ik?dat zijn dan ook die wijnige momente dat we elkaar snappen, mijn dochter is veel soepeler, die knit gewoon, want die heeft geleerd tekijken naar bewegingen, die uitbeelden, die boekdelen spreken en ben dan ook bang dat ze iets teveel van mij heeft, al lijkt ze meer op haar moeder, toen die nog mooi was, ik zie Hilja al kijken, laat staan oma haar moeder, zus Alie, man Wim van Alie en man Folly, dan veranderen ze in een soort dirigent, die een stokje heeft als verlenning van zijn wijsvinger, dan tikt op weet ik wat, stokje breekt met wel zo,n klap, dat ik van schrik alle woorden bij elkaar veeg, wat? terugneem,inslik en doe of ik het nooit geschreven heb, waar blijft die vrijheid van schijven dan??die vrijheid in mijn hoofd?gewoon lekker kletsen want er is toch niemand thuis, in mijn honde hok, kun je toch niet wonen, de verzekering doet ook niets, ik nog minder,  vraag me af of de kippen ook in staking zijn, de postbode niet, dat weet ik, zag hem net voor bijkomen en dat is een wonder, zeker hier en daar, moet eigenlijk sla in de grondstoppen, maar het regent en ga gewoon wachten, dat de sla van zelf de grond in gaat, want waarom zou ik? de slakken vreten alles op, de Portugees heeft net as gebracht! ik hoop niet de as van zijn zwager, dat is tegen de slakken, maar als het regent heeft het geen zin, dus als het regent moet je binnen zitten, kinderen niet, die vinden dat mooi, lekker regen op je kop, nog het liefst door plassen stappen, zodat je moeder al mopperent je schonenkleren aan trekt en als je geluk hebt een warme kop of schaal of emmer chocolademelk krijgt en als je geen dikkekont hebt, slagroom er op, anders eet ik dat wel op, kan nog wel wat kilo,s gebruiken en de Koning geeft me dat vast niet als geschenk, eigenlijk moet ik lachen, wat een rot bestaan, altijd maar lachen, terwijl je in je hooft iedereen wel de nek om kunt draaien,een schrijver die om een gouden pen vraagt, als of dat paleis of ijs, een uithangbord heeft, waar opstaat! opslag gouden pennen! terwijl we in een tijd leven waar, nog wijnig met pennen geschreven word, behalve in de kroegen, daar plakken ze gewoon drie pennen boven elkaar, binden daar plakband om, de beweegrede is? dan hoef je slechts een beweging temaken, ik ben voor minder op gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s