Uit het niets

foto Joh 096

Alles gaat van zelf, uit mijn handen, daar gaat alles van zelf, zelf uit mijn geest, zo raar, ik raak hem niet kwijt, mijn geest is eigenlijk erger dan mijn schaduw, want die kan ik foppen, met het licht, zo ook mijn doeken, wat ging er voor af, aan mijn doeken??? die schoenen van mij, die geest, die me vertelde, wat in moest doen, die maakte, dat ik maakte, wat ik moest doen, zo als, dit schilderij, jullie weten nog, dat mijn geest, mijn oren had af gesloten, van de buiten, wereld, of was ik, dat vergeten, te vertellen??, ja?? echt, hakte, zo mijn telecommunicatie door? de boef, stond ik daar?? alleen maar, we zijn niet voor een gat tegevangen, want, we hadden internet, ja, heel toevallig en dat in mijn snelle, leven, zoals, als mijn schoenen, gingen stappen, oneindig ver, zo kon het, gebeuren, dat de post, me met, terug werkende kracht, me een CD stuurde, dit komt natuurlijk van zelf; zo maar, van, zelf, van zelf ging ik luisteren, naar wat die post mij bracht, veel gekker, met de post kwam, een boek?? ja, dat ging allemaal van zelf, je kunt stellen, dat, door mijn geest, een knop, om werd gezet, op automaat, je, had massel, je hoefde er geen geld er in testoppen, ik stopte gewoon!!, de stekker in het stop contakt, daar aangesloten, twee boxen, en boem, geluid!!, dit samen, met het boek, over en over, tot laten, we zeggen, de engelen berijkte, mijn geest, nu wil ik niet beweren, dat er een afspraak, plaats, vond, toch vond ik het verdacht, dat die bladzijde en die CD, invloed kregen, op mijn geest, tot gevolg, dat mijn, verf en kwast, ook,,, maar wat deden, en, wat zij deden, dat moet ik straks nog even, bespreken met mijn geest?? onder mijn blanke, naakte, doeken, de tubes verf, dat is een, zamen werking, van oproerkraaiers, mengvloeistoffen, gesteund, door, de muziek, die gaven mijn geest, en oog, van uit de rechterkant, het boek, het linker oog gericht, op het doek!! en mijn oor, geheel, op geeist, door de muziek, de kwast, die ik zelf niet had uit gekozen!!, als, of, het voor bestemt was, ik te schilderde, er zijn van die momenten, dan hou, je, je mond, dan zit je, niet te zijken, over, klopt dit, of klopt dat! dit was, het juiste moment, waarin een oud verhaal, vertaalt werd, in een geschiedenis, voor een iedereen, ieder geval voor, de mijne, aan kleuren, geen gebrek, aan het geluid, nog minder, het boek?? moet je eerlijk zeggen, viel niet mee; schilder maar eens met een boek, waar het oog rechts uit puilt, om, te kunnen lezen, gelukkig, herrinneren ik wat er in stond, want denk nu niet, dat ik dit, ter plekken verzin? de dag daarvoor en daar voor, had ik allang het boek, gelezen, zodat, ik, kon over leggen met mijn geest, vergeet niet?? je weet wel, we zijn niet helemaal gek, gewoon een beetje en het komt allemaal van zelf???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s