Gitarist uit Nijmegen

Een gitarist, die me altijd, bij gebleven is, buiten vele anderen, is Loek Schrievers uit Nijmegen een van de wijnige, die niet, naast zijn schoenen liep, meestal verbaast, als je hem vertelde dat zijn gitaar werk, zijn gitaar spel, zo biezonder was, dat hij, met wijnig middelen en soms door ombouwen van zijn gitaar, met viool snaren, de geluiden, kon betoveren, om smelten, zo als een edelsmid, dat doet, met edelmetalen, dat normaal gesproken alleen, weg gelegt, was,voor gitaristen met geld, dit laaste had hij zeker niet, ook zijn band, allemaal stuk voor stuk, jongens, die wisten wat zij deden, die in staat waren, ons, een middag te bezorgen, waar je vrolijk van werd, waar je open kon staan, voor geluiden, gevoelens en je eigen onzekerheid, een plaats gaf, een drummer, geweldig, de bas, geweldig, de solo, voor ons was het of we toegelaten werden, in een wereld, geen Londen of liverpool, nee, gewoon dicht bij huis, Nijmegen, wie kent de naam Jeuke niet? de mensen die er achter zaten, die ons vermaakte? die de instalatie, plaasten, zodat het geluid kon donderen over onze hoofden in onze oren, met, voor een ieder, zijn eigen doomwereld.
Loek, kwam, ik ooit eens in de Burchtstraat, tegen, met zijn moeder, die hij ondersteunde, bij het wandelen, een tederheid, liefde, ik begreep terplekken, waarom hij kon spelen, zijn vingers gleden over, zijn snaren, een liefkosing, zijn ogen gesloten, in gedachten met Jimmy Hendriks, als of zijn eenzaamheid, het uit schreeuwde, gevolgt door zijn band leden, die niet onder deden,voor, wat de maistro, aan gaf, wat! hij, was een Maistro, die niet op viel in de massa, dat heeft, voor mij, de betekenis gegeven, van een gitarist, die zijn geslotenheid, openbaarde op een podium, die, zamen met zijn groep, ons gek, blijdschap gaf, onze wensen, in het zijn, iets te betekenen voor elkaar, hij bespeelde zijn gitaar, als de rattevanger van Hamelen, maar wel in de positieve zin. Sjonny of was het Jonny, de drummer, de gitarist, Joop, de andere namen ben ik kwijt, heelaas, ook ben ik kwijt Loek, die niet meer is, zodat ik, niet meer terug kan gaan, naar die tijd, wat had ik je graag,weer, willen ontmoeten, je gitaar in de handen, nog een keer luisteren, naar je gitaar, ook al was het spaans, met een, element er in geplaast, aan gesloten op de versterker, versterkte je voor mij, mijn leven, bedankt LOEKKIE

foto Joh 079

8 gedachtes over “Gitarist uit Nijmegen

 1. Ik dacht altijd dat zijn naam Loet Schrievers was
  heb al een paar keer naar Wild Time geluisterd toen was Paul i.p.v. Sjonny
  gekomen, de linkse op de hoes kan ik niet meer opkomen, als iemand het weet laat even weten

  Geliked door 1 persoon

   1. Blues Corporation, later Corporation: Lout of Loek Schrievers, beide goed met Paul Adriaansens en Carel van Rijn in die tijd! Daarvoor was de drummer Johnny Lejeune, die toen Cesar Zuiderwijk is gaan vervangen bij Livin’ Blues

    Like

 2. Hoi Felix,
  Ken je mij nog? Wij zijn vroeger vaak op stap geweest in die Jaguar van jouw! Woon je nog in Frankrijk? Hoe gaat het met je?
  Groetjes Paul Conijn.

  Like

   1. Hi Felix,
    Welke Theo? Theo, de discjockey/ karateleraar, is al lang overleden aan kanker. Zijn zoon heeft de sportschool overgenomen in de garagebox op de Berg & Daalseweg achter zijn ouderlijk huis. Als je Theo van Hout bedoeld, die is 10 tallen jaren geleden naar Mexico verhuisd, nooit meer iets van gehoord. Zo ken ik er nog wel een paar, dus vraag maar? Groetjes Paul.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s