Boeven

Waar schrijven al niet tot leidt.

Na de kleine reactie op het schrijven van gisteren, gewoon een verhaal uit het dagelijks leven, niets bezonders, maar toch gezellig, ontbrak een kopje thee en een koekje, om de atmosfeer, weer tegeven, ontspanne, niet te geladen, zeker niet in de tijd waar in we leven, IS hier IS daar, kreeg ik vanmiddag hoogst persoonlijk bezoek, van mijn waarde vriend Rene Puthaar, wat schept mijn verbazing, een fles wijn, dit terwijl ik bezig was de vloer schoon temaken met een bijtmiddel, om alle troep van de overstroming,van vier maanden geleden, van de tegelvloer schoon te krijgen, duidelijk werd, dat water en voegen, niet samen gaan, dus keek neer op een beschadigde vloer, naar mate mijn blik om hoog gaat langs de muren, denk ik, wat ben ik toch aan het doen, schimmel, zwart gekleurt,rode aarde, dun als poeder kleeft aan alle kieren en gaten, denk, ben in de verkeerde volgorde aan het werken, het hele huis,alles moet in een ander volgorde schoon gemaakt worden, zandstralen, stofzuigen, dak verbouwen en dan schilderen en dan!!! pas vloer schoon maken, maar zo als vaak in het leven, kwam de reddende engel in de vorm Rene!!! Onkurken de fles, snel naar het mobielhome, glazen uit de kast, de zelfde kasten waar ik gisteren het wc papier niet kon vinden, want wat blijkt??lag in de badkamer? voor mij is een badkamer, een badkamer en geen kast.
Dit tussen door, ter aansluiting van waar we gebleven zijn, Rene en ik zijn het vaak eens, soms ook zeker niet, het fijne van een vriendschap is, dat je dit ook aan kunt geven,iets wat ken merkend is voor mijn vrienden, wij kunnen hoop lopende ruzie maken en uit eindelijk, het glas heffen, elkaar aankijken en zeggen proost.
Zo ook vandaag, de eeuwig schreef van verontwaardeging, van het onrecht in de wereld, de onmacht van ons burgers, daar ook iets aan te veranderen, de eeuwen oude gesmoorde revolutie, die gedoemt is te stranden, als een groep dolfijnen die op het strand neer gegooit worden door disorientatie, in hoevere de vervuiling daar een oorzaak van is of wel onze scheepvaart, dat laten we in het midden.
In een gesprek dat varieert over hoe het zo kunnen wezen, de ijdele droom, van ons allemaal wel dekent mens over een betere wereld, waar in na mijn idee, men elke dominerende persoon, mannelijk of vrouwlijk, dit laaste compleet voorbij gaand aan de gelijkheids normen,op dit moment weet ik het juiste woord ook niet goed teschrijven,basis een!! iedereen die verantwoording over meerdere mensen of groepen of landen heeft, zo in zijn basis pakket sociaale vaardigheid, moeten hebben, als deze persoon, om welke reden dan ook, buiten het boekje gaat, opsluiten, dit hebben ze met mij gedaan, dus waarom zij niet??men moet een lemiet stellen aan bezit, want het is toch van de pot gerukt, dat U een uitkering of werk hebt, wat je net is staat stelt, je rekeningen te betalen, je gezin aan de vreet kunt houden, goed misschien een kleine vacantie in Spanje, waarschijnlijk word het Turkije, omdat je geld daar iets meer waard is! je elke dag zeeuwsmeisje koopt op dat je aan het einde van het jaar, met vette vingers van het afknippen van de paarbonnen, uiteindelijk 1 euro hebt vergaart, je met de lege bierblikken, oudijzer, oudekranten en weet ik wat voor andere troep, niet vergeten via internet, marktplaats de rommel verkopen, waar van je hoopt dat je een gek vind, dit dan nog weer gecontroleerd, door de belasting die mee kijkt.
Rene en zeker ik denken dan, zo wat,mijn lichaamsgewicht is rond de 60kl, geen overtollig vet, de eerste beste griep en ik lig plat, als de kou in valt, vergaat het me niet best, toch ik hou de moed er in, ik ben blij!!!ik ben blij met mijn vrienden, ik ben blij met mijn gezin, ik sta op en kijk!!!de wereld ligt aan mijn voeten, alleen helaas, waar zijn jullie!!! Die dat niet hebben, die verzuipen in het leven, waar overheen gewalst word als of er een nieuwe weg gebaand word door de djungel, ik heb het niet over tuig, die over lijken gaan, de de mensheid uitbuit, leegzuigt op het bot en dan de botten nog een schop greeft, zodat ze klapperent in een hoek donderen, tot stof vergaan, met humor weten we dat dat ons ieders lot is, MAAR niet op die manier, wapens, wapens, we hebben niets te vreten, maar wapens overal, ik heb wapens, maar niet om mijn naaste daar mee te belagen, zo lang dat niet nodig is.
De zin van de waanzin, vertel me, in mijn tijd hadden we de zelde ellende als nu, allen gaat het nu sneller, we vermoorden elkaar sneller als dat je kunt kijken op alle TV zenders op deze aardbol, nu ben ik normaal gesproken een goed rekenaar, maar dat getal, gaat me teboven, mijn calculater, slaat door, staat rood gloeiend en zegt zoek het zelf maar uit.
Terug komend op het gezellige gesprek met Rene is, de fles is leeg en denk jammer, het zijn er geen twee!!!!
Fijne van vrienden is dat je soms, dat niet zegt!
Ik ben er voor opsluiten die boeven!!vooral die echte boeven, die in nette pakken rond lopen en de macht betaald door ons, voor zich gebruiken en hun cornuiten, ik heb nog meer te vertellen, kom er achter dat er niets te drinken is, ben van ellende aan de witte wijn, straks komt mijn kleine meid uit school en ik ben weer blij, blij dat mijn beschijden wereldje, zijn beschaving heeft, we weten de toekomst niet, maar het zien van een kind, een gezin, wat wens je, je nog meer.

'Waar schrijven al niet tot lijd,

Na de kleine reactie op het schrijven van gisteren, gewoon een verhaal uit het dagelijks leven, niets bezonders, maar toch gezellig, ontbrak een kopje thee en een koekje, om de atmosfeer, weer tegeven, ontspanne, niet te geladen, zeker niet in de tijd waar in we leven, IS hier IS daar, kreeg ik vanmiddag hoogst persoonlijk bezoek, van mijn waarde vriend Rene Puthaar, wat schept mijn verbazing, een fles wijn, dit terwijl ik bezig was de vloer schoon temaken met een bijtmiddel, om alle troep van de overstroming,van vier maanden geleden, van de tegelvloer schoon te krijgen, duidelijk werd, dat water en voegen, niet samen gaan, dus keek neer op een beschadigde vloer, naar mate mijn blik om hoog gaat langs de muren, denk ik, wat ben ik toch aan het doen, schimmel, zwart gekleurt,rode aarde, dun als poeder kleeft aan alle kieren en gaten, denk, ben in de verkeerde volgorde aan het werken, het hele huis,alles moet in een ander volgorde schoon gemaakt worden, zandstralen, stofzuigen, dak verbouwen en dan schilderen en dan!!! pas vloer schoon maken, maar zo als vaak in het leven, kwam de reddende engel in de vorm Rene!!! Onkurken de fles, snel naar het mobielhome, glazen uit de kast, de zelfde kasten waar ik gisteren het wc papier niet kon vinden, want wat blijkt??lag in de badkamer? voor mij is een badkamer, een badkamer en geen kast.
Dit tussen door, ter aansluiting van waar we gebleven zijn, Rene en ik zijn het vaak eens, soms ook zeker niet, het fijne van een vriendschap is, dat je dit ook aan kunt geven,iets wat ken merkend is voor mijn  vrienden, wij kunnen hoop lopende ruzie maken en uit eindelijk, het glas heffen, elkaar aankijken en zeggen proost.
Zo ook vandaag, de eeuwig schreef van verontwaardeging, van het onrecht in de wereld, de onmacht van ons burgers, daar ook iets aan te veranderen, de eeuwen oude gesmoorde revolutie, die gedoemt is te stranden, als een groep dolfijnen die op het strand neer gegooit worden door disorientatie, in hoevere de vervuiling daar een oorzaak van is of wel onze scheepvaart, dat laten we in het midden.
In een gesprek dat varieert over hoe het zo kunnen wezen, de ijdele droom, van ons allemaal wel dekent mens over een betere wereld, waar in na mijn idee, men elke dominerende persoon, mannelijk of vrouwlijk, dit laaste compleet voorbij gaand aan de gelijkheids normen,op dit moment weet ik het juiste woord ook niet goed teschrijven,basis een!! iedereen die verantwoording over meerdere mensen of groepen of landen heeft, zo in zijn basis pakket sociaale vaardigheid, moeten hebben, als deze persoon, om welke reden dan ook, buiten het boekje gaat, opsluiten, dit hebben ze met mij gedaan, dus waarom zij niet??men moet een lemiet stellen aan bezit, want het is toch van de pot gerukt, dat U een uitkering of werk hebt, wat je net is staat stelt, je rekeningen te betalen, je gezin aan de vreet kunt houden, goed misschien een kleine vacantie in Spanje, waarschijnlijk word het Turkije, omdat je geld daar iets meer waard is! je elke dag zeeuwsmeisje koopt op dat je aan het einde van het jaar, met vette vingers van het afknippen van de paarbonnen, uiteindelijk 1 euro hebt vergaart, je met de lege bierblikken, oudijzer, oudekranten en weet ik wat voor andere troep, niet vergeten via internet, marktplaats de rommel verkopen, waar van je hoopt dat je een gek vind, dit dan nog weer gecontroleerd, door de belasting die mee kijkt.
Rene en zeker ik denken dan, zo wat,mijn lichaamsgewicht is rond de 60kl, geen overtollig vet, de eerste beste griep en ik lig plat, als de kou in valt, vergaat het me niet best, toch ik hou de moed er in, ik ben blij!!!ik ben blij met mijn vrienden, ik ben blij met mijn gezin, ik sta op en kijk!!!de wereld ligt aan mijn voeten, alleen helaas, waar zijn jullie!!! Die dat niet hebben, die verzuipen in het leven, waar overheen gewalst word als of er een nieuwe weg gebaand word door de djungel, ik heb het niet over tuig, die over lijken gaan, de de mensheid uitbuit, leegzuigt op het bot en dan de botten nog een schop greeft, zodat ze klapperent in een hoek donderen, tot stof vergaan, met humor weten we dat dat ons ieders lot is, MAAR niet op die manier, wapens, wapens, we hebben niets te vreten, maar wapens overal, ik heb wapens, maar niet om mijn naaste daar mee te belagen, zo lang dat niet nodig is.
De zin van de waanzin, vertel me, in mijn tijd hadden we de zelde ellende als nu, allen gaat het nu sneller, we vermoorden elkaar sneller als dat je kunt kijken op alle TV zenders op deze aardbol, nu ben ik normaal gesproken een goed rekenaar, maar dat getal, gaat me teboven, mijn calculater, slaat door, staat rood gloeiend en zegt zoek het zelf maar uit.
Terug komend op het gezellige gesprek met Rene is, de fles is leeg en denk jammer, het zijn er geen twee!!!!
Fijne van vrienden is dat je soms, dat niet zegt!
Ik ben er voor opsluiten die boeven!!vooral die echte boeven, die in nette pakken rond lopen en de macht betaald door ons, voor zich gebruiken en hun cornuiten, ik heb nog meer te vertellen, kom er achter dat er niets te drinken is, ben van ellende aan de witte wijn, straks komt mijn kleine meid uit school en ik ben weer blij, blij dat mijn beschijden wereldje, zijn beschaving heeft, we weten de toekomst niet, maar het zien van een kind, een gezin, wat wens je, je nog meer.'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s